wordpress

Το WordPress 5.9 Beta 1 είναι διαθέσιμο για δοκιμή

Η ομάδα του WordPress ανακοίνωσε την κυκλοφορία του WordPress 5.9 Beta 1. Η ομάδα προειδοποίησε επίσης τους χρήστες να μην εκτελούν την έκδοση Beta σε πραγματικό ιστοτόπο, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Η τελική έκδοση του WordPress 5.9 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 25 Ιανουαρίου, περίπου οκτώ εβδομάδες μετά την έκδοση Beta 1. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η ομάδα δήλωσε ότι η δοκιμή της έκδοσης beta είναι πολύ σημαντική για τη βελτίωση της τελικής έκδοσης όσο καλύτερη γίνεται.

Πλήρης επεξεργασία ιστότοπου

Οι δυνατότητες που εισάγονται στο WordPress 5.8  χαρακτηρίζονται από την δυνατότητα της Επεξεργασίας όλου του ιστότοπου. Παλαιότερα αυτή η δυνατότητα ήταν γνωστή ως Global Styles. To νέο περιβάλλον διαχείρισης επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με τα blocks  και τα elements σε επίπεδο διαχειριστή, χωρίς να απαιτείται κώδικας ούτε γνώσεις προγραμματισμού.

Το Theme.json έχει επίσης βελτιωθεί για να ενεργοποιεί δυνατότητες και προεπιλεγμένα στυλ για τον ιστότοπο και τα μπλοκ του.Στην έκδοση 5.9, το theme.json μπορεί να υποστηρίξει θυγατρικά θέματα και τη διχρωμία.Άλλες δυνατότητες που υποστηρίζονται από το theme.json περιλαμβάνουν:

  • Border: color, style, και width augment στο border-radius property.
  • Flex layouts: Block Gap.
  • Typography: font families, font style, font weight, text decoration, και text transform.
  • Images: Duotones.

Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης Navigation Block, έναν νέο τρόπο δημιουργίας πλοήγησης και Image Block, που επιτρέπει στους χρήστες να αντιμετωπίζουν μεμονωμένες εικόνες στο Gallery Block με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουν το Image Block.

Οι χρήστες μπορούν να δοκιμάσουν το WordPress 5.9 Beta 1 με τρεις τρόπους:

  • Επιλογή 1: Εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε το plugin  WordPress Beta Tester (επιλέγοντας το κανάλι «Bleeding edge» και τη ροή «Μόνο Beta/RC»).
  • Επιλογή 2: Κατεβάστε απευθείας την  έκδοση beta εδώ (zip) .
  • Επιλογή 3: Χρησιμοποιήστε το WP-CLI για να δοκιμάσετε: wp core update –version=5.9-beta1.