Έλεγχος Ταυτότητας 2 Παραγόντων (2FA)

Η ασφάλεια του λογαριασμού σου είναι πλέον στο ...χέρι σου!

Έλεγχος Ταυτότητας 2 Παραγόντων (2FA)

 • Τί είναι το «2-factor authentication»;

  O έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων, κινητό ή tablet και υπολογιστής, σου παρέχει άλλο ένα επίπεδο ασφαλείας πέραν του κλασσικού τρόπου σύνδεσης από το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης για την επιβεβαίωση της ταυτότητάς σου κατά την είσοδο στον λογαριασμό σου.
  Ο τρόπος αυτός χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ένα κινητό, ένα tablet ή κάποια άλλη συσκευή παραγωγής ηλεκτρονικών κωδικών, σαν αυτόν που χρησιμοποιούν συνήθως οι τράπεζες.
  Ο τρόπος αυτός ουσιαστικά σε προστατεύει από τυχόν κλοπή του username & password σου αφού ΔΕΝ αρκούν πλέον μόνο αυτά για να εισέλθεις στον λογαριασμό σου και στην διαχείριση του domain, του hosting,του website ή της τηλεφωνίας σου. Ακόμα κι αν κάποιος σου κλέψει τον κωδικό πρόσβασης, θα είναι αδύνατον να συνδεθεί στον λογαριασμό σου, χωρίς την χρήση του επιπλέον κωδικού 2-factor authentication.
 • Πώς λειτουργεί ο έλεγχος ταυτότητας 2 παραγόντων;

  Κινητό και Tablet αποτελούν πλέον τα απόλυτα εργαλεία για την ασφάλειά σου.
  Θα πρέπει να εγκαταστήσεις μια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας OTP (όπως το Google Authenticator για Android ή iOS) στο smartphone ή στο tablet σου. Αυτό το λογισμικό θα δημιουργήσει έναν κωδικό που έχει ισχύ μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα, ( συνήθως 30″). Αυτός ο κωδικός θα πρέπει να εισαχθεί στο Login του easy.gr αμέσως μετά την επαλήθευση του username & password σου.
 • Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA);

  1) Μπες στον λογαριασμό σου στο easy.gr
  2) Μπες στις «Ρυθμίσεις»
  3) Ενεργοποίησε την επιλογή «Two-factor Authentication»
  4) Αν δεν έχεις εφαρμογή OTP στο κινητό σου ή στο Tablet σου, κατέβασε μία της επιλογής σου από τα αντίστοιχα store (APP Store, Google Play Store, Android Store)
  5) Σκάναρε το QR που βλέπεις στην δεξιά μεριά της οθόνης του υπολογιστή σου, με την εφαρμογή OTP που έχεις στο κινητό σου ή στο tablet σου.
  6) Βάλε τον αρχικό κωδικό που σου εμφάνισε η εφαρμογή OTP στο πεδίο «Test» και καταχώρησέ το. Το «Οκ», που θα δεις, θα σου επιβεβαιώσει πως είσαι πλέον έτοιμος να κάνεις χρήση του νέου ασφαλούς τρόπου εισαγωγής.

  Μπράβο! Μόλις ενεργοποίησες την απόλυτη ασφάλεια στον λογαριασμό σου.

  Στο εξής, κάθε φορά που θα μπαίνεις στον λογαριασμό σου στο easy.gr το σύστημα θα σου ζητάει να εισάγεις τον μοναδικό κωδικό two-factor authentication που θα παράγεις από την OTP εφαρμογή στο κινητό ή στο tablet σου.
  ΣΗΜ: Αν δεν δεις το «Οκ» στο βήμα 6, ακύρωσε την διαδικασία και επικοινώνησε μαζί μας.
 • Υπάρχουν περιορισμοί στον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων που θα πρέπει να γνωρίζω;

  Μετά την ενεργοποίηση 2-factor authentication, δεν θα είσαι σε θέση να κάνεις είσοδο στο λογαριασμό σου στο easy.gr με την χρήση μόνο του username / pass ή μόνο του Facebook / Google.
  Πάντα θα χρειάζεσαι τον κωδικό του two-factor authentication που θα παράγεις από την εφαρμογή OTP στο κινητό σου ή στο tablet σου.
 • Τί κάνω αν χάσω την OTP εφαρμογή ή δεν έχω κρατήσει τον αρχικό κωδικό ενεργοποίησης;

  Αν χάσεις τα στοιχεία πρόσβασης, τότε θα πρέπει να μας στείλεις ένα αίτημα με τα πλήρη στοιχεία του λογαριασμού σου προκειμένου να σου ακυρώσουμε την μέγιστη ασφάλεια two-factor authentication, ώστε να μπορέσεις να μπεις εκ νέου στον λογαριασμό σου με τον απλό τρόπο, δηλαδή μόνο με την χρήση username & password και να ξεκινήσεις την διαδικασία ενεργοποίησης του two-factor authentication από την αρχή.
 • Εχω το δικό μου e-shop. Μπορείτε να αναλάβετε εσείς την εγκατάσταση του 2FA στο δικό μου σύστημα;

  Φυσικά. Η ομάδα του Easy.gr είναι κοντά σου για να σου προσφέρει την τεχνογνωσία του με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Επειδή κάθε ESHOP και κάθε CMS (εφαρμογή διαχείρισης πελατών) έχουν μοναδικές απαιτήσεις, στείλε μας τα στοιχεία σου καθώς και μερικές πληροφορίες για το ESHOP σου ή το CMS σου προκειμένου να το αναλύσουμε και να σου απαντήσουμε με το ακριβές κόστος εγκατάστασης.

Φόρμα επικοινωνίας για εγκατάσταση του 2FA

Όνομα / Επώνυμο
Το email σου
Το Τηλέφωνό σου
Ποιο είναι το ερώτημά σου;
tipos