Website Monitoring

Τώρα μπορείτε να ελέγχετε το site σας 24ώρες το 24ωρο!
Επιλέξτε πακέτο και πάρτε τον έλεγχο του site στα χέρια σας!

 • Δεν προϋποθέτει να έχετε ήδη λογαριασμό

 • Το ανανεώνετε σε τρία βήματα

 • Δωρεάν προσφορές

 • Φιλικές έγκαιρες υπενθυμίσεις

 • Web Monitoring

 • Easy Monitoring Service

  Η πρωτοποριακή υπηρεσία Website monitoring του Easy.gr παρακολουθεί σε 24ωρη βάση το χρόνο απρόσκοπτης λειτουργίας του Website σου στο Internet. Διάβασε τα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας, τι κάνει, τι σου προσφέρει και για ποιο λόγο πρέπει να το χρησιμοποιήσεις.

 • Ενημερώσου πρώτος για το τι ακριβώς συμβαίνει.

  Αν κάποια από τις ελεγχόμενες υπηρεσίες διαφοροποιήσει ή σταματήσει τη λειτουργία της, τότε αμέσως λαμβάνεις σχετική ειδοποίηση με email ή SMS στο κινητό σου. Πριν την ειδοποίηση, έχουμε διπλοελέγξει το λάθος προκειμένου να μην σε ενοχλήσουμε χωρίς λόγο.

 • Μάθε το λόγο της διακοπής

  Εφόσον έχεις ενημερωθεί ότι κάτι δε λειτουργεί, έχεις όλο το χρόνο να ελέγξεις τις παραμέτρους που οδήγησαν σε αυτό. Να ελέγξεις για παράδειγμα αν έχει λήξει η συνδρομή σου, να επικοινωνήσεις με τον πάροχό σου για τυχόν βλάβες των Server του, διακοπές του δικτύου κλπ. Για να σε διευκολύνουμε, σου παρέχουμε τη δυνατότητα να εκτελέσεις εργασίες ελέγχου του δικτύου, ώστε να βλέπεις γρήγορα αν η διακοπή οφείλεται στον πάροχο και όχι σε εσένα ή σε γενικότερο πρόβλημα του διεθνούς δικτύου με το οποίο συνδέεται ο πάροχος. Εντολές όπως η traceroute σου δείχνει τυχόν διακοπές του δικτύου, ενώ με το Ping μπορείς να δεις αν ο Web Server του παρόχου σου ανταποκρίνεται ή όχι.

Οι τιμές δεν συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ 24% και προσαυξάνονται με τις τυχόν προμήθειες των 3ων παρόχων, όπου αυτοί μεσολαβούν κατά την διαδικασία πληρωμής

Πώς λειτουργεί

Το monitoring service ελέγχει τη λειτουργία των websites από πολλαπλά σημεία σε όλο τον κόσμο μέσω Internet. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία για να ελέγξεις απλά website, ειδικές σελίδες που για την προσπέλασή τους χρειάζεται όνομα χρήστη και κωδικό, FTP servers, Εmail , Mysql Database και κάθε άλλο service που είναι προσπελάσιμο από το Internet. Οι ιδιόκτητοι Test Servers μας ελέγχουν τα Websites ή τις υπηρεσίες που έχουν επιλεχθεί κι επιβλέπουν την κατάστασή τους. Με την εμφάνιση ενός προβλήματος αυτομάτως το κέντρο ενημέρωσης του Easy.gr λαμβάνει το πρώτο σήμα. Για να διασφαλιστεί ότι δεν είναι λανθασμένο σήμα ή τυχαίο συμβάν αμέσως ένας άλλος Test Server αναλαμβάνει να επιβεβαιώσει το σήμα λάθους. Κι ο δεύτερος έλεγχος επιβεβαιώνει ότι πραγματικά η ιστοσελίδα δεν είναι προσβάσιμη ή η υπηρεσία είναι εκτός λειτουργίας. Το Easy.gr στέλνει αμέσως ενημέρωση με SMS ή Email στο χρήστη με το τι ακριβώς συμβαίνει.

Οι ιδιόκτητοι Test Servers μας ελέγχουν τα Websites ή τις υπηρεσίες
που έχουν επιλεχθεί κι επιβλέπουν την κατάστασή τους.

Με την εμφάνιση ενός προβλήματος αυτομάτως το κέντρο ενημέρωσης του easy.gr λαμβάνει το πρώτο σήμα.

Για να διασφαλιστεί ότι δεν είναι λανθασμένο σήμα ή τυχαίο συμβάν αμέσως ένας άλλος Test Server αναλαμβάνει να επιβεβαιώσει το σήμα λάθους.

Κι ο δεύτερος έλεγχος επιβεβαιώνει ότι πραγματικά η ιστοσελίδα δεν είναι προσβάσιμη ή η υπηρεσία είναι εκτός λειτουργίας.

Το easy.gr στέλνει αμέσως ενημέρωση με SMS ή Email στο χρήστη με το τί ακριβώς συμβαίνει.

 • Ελέγχοντας τη λειτουργία του Website σας

  Το Easy.gr έχει Servers σε 5 datacenters σε όλο τον κόσμο οι οποίοι χρησιμοποιούνται ειδικά για την υπηρεσία ελέγχου λειτουργίας των Websites. Έτσι, μπορούμε να ελέγχουμε την κάθε περίπτωση τουλάχιστον 2 φορές ώστε να βεβαιωθούμε ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο ένα συγκεκριμένο δίκτυο αλλά το ίδιο το Website και τον Server του παρόχου που προσφέρει την υπηρεσία Web hosting. Αυτό σημαίνει ότι μόλις εντοπιστεί ένα πρόβλημα, ένας άλλος Server μας, σε ένα άλλο δίκτυο και σε ένα άλλο data center θα ελέγξει ξανά το πρόβλημα. Ο επιπλέον έλεγχος γίνεται για να είμαστε σίγουροι ότι δε θα λάβετε κάποιο λανθασμένο μήνυμα που θα σας αναστατώσει χωρίς λόγο. Οι προκαθορισμένες υπηρεσίες του Website σας που ελέγχονται μέσω της υπηρεσίας μας είναι οι εξής:

 • HTTPΕλέγχει εάν ο διακομιστής web απαντά με ένα σωστό κωδικό κατάστασης (2xx). Είναι επίσης δυνατό να ελεγχθεί αν ένα κείμενο θα πρέπει ή δεν θα πρέπει να υπάρχει στη σελίδα. Άλλες ρυθμίσεις περιλαμβάνουν την αλλαγή των headers του αιτήματος, τα δεδομένα και το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης για τον έλεγχο ταυτότητας (βασικός έλεγχος ταυτότητας).
  PingΕκτελεί την εντολή Ping για ένα domain ή ένα IP για να ελέγξει εάν η απάντηση είναι σωστή και ότι δεν χάνονται πακέτα επικοινωνίας.
  TCPΣυνδέεται σε μια θύρα TCP για να ελέγξει ότι η σύνδεση μπορεί να δημιουργηθεί. Είναι επίσης δυνατό να στείλει μια εντολή και να επικυρώσει εάν η απάντηση είναι η αναμενόμενη.
  UDPΣτέλνει ένα πακέτο κειμένου σε μια επιλεγμένη θύρα χρησιμοποιώντας το UDP πρωτόκολλο και επικυρώνει ότι έλαβε την σωστή απάντηση.
  DNSΕλέγχει το DNS-server και εξετάζει την απάντηση καθώς και την IP που λαμβάνει για το συγκεκριμένο Domain ή το συγκεκριμένο Website.
  SMTPΕλέγχει την σύνδεση με ένα διακομιστή SMTP ώστε να βεβαιώσει την ορθή λειτουργία της αλληλογραφίας σας.
  POP3Ελέγχει την σύνδεση με τον διακομιστή POP3 για να βεβαιώσει πως μπορείτε να λάβετε την αλληλογραφία σας μέσω Outlook, Webmail κλπ.
  IMAPΕλέγχει την σύνδεση με τον διακομιστή IMAP για να βεβαιώσει πως μπορείτε να λάβετε την αλληλογραφία σας μέσω Outlook, Webmail κλπ.
  HTTP (με ειδικές προδιαγραφές)Ελέγχει τη δυνατότητα παραλαβής ενός αρχείου XML μέσω του Web Server που περιέχει προσαρμοσμένα δεδομένα ώστε να βεβαιώσει την ορθή λειτουργίας ειδικών εφαρμογών και ειδικών υπηρεσιών που έχουν ζητηθεί από τον πελάτη.
 • Ενημερωτική Ειδοποίηση

  Όταν διαπιστωθεί κάποια διακοπή σε οποιαδήποτε από τις ελεγχόμενες υπηρεσίας, τότε θα ενημερωθείς αμέσως μέσω Email ή SMS στο κινητό σου. Ανάλογα με τη σοβαρότητα και τη συχνότητα των ενημερώσεων μπορείς να ορίσεις τις ειδοποιήσεις να στέλνονται μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Εάν για παράδειγμα ορίσεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις μόνο εάν παρουσιαστεί διακοπή για διάστημα μεγαλύτερο των 10 λεπτών, αυτό θα απέτρεπε να λάβετε ενημέρωση για ένα αυτόματο restart που διαρκεί συνήθως 5 λεπτά.

 • Ανάλυση λαθών

  Αφού λάβεις μία ενημέρωση λάθους από την υπηρεσία του Easy.gr, τότε θα πρέπει να αναζητήσεις τους λόγους που το προκάλεσαν. Το Easy.gr για να σε βοηθήσει, σου δίνει την δυνατότητα χρήσης μερικών βασικών εργαλείων όπως το traceroute για να δεις την πορεία του σήματος από τον υπολογιστή σου, μέχρι το website σου με ενδείξεις λειτουργίας και ταχύτητας όλων των ενδιάμεσων κόμβων. Δες ένα παράδειγμα traceroute στη σχετική εικόνα.

tipos